20 november t/m 27 december 2014


 


Ingo LethIngo Leth (Duisburg, Duitsland, 1968)
Ingo is geboren in het Duitse Duisburg, maar de liefde bracht hem in 1989 naar Emmen. Hij komt uit de grafische sector, met “kunst” als passie. Vanaf  1992 koos Ingo voor een leven als beeldend kunstenaar. “Kunst ervaar ik als een cadeau. Schilderen geeft mij de vrijheid om mijzelf te zijn, mijzelf te uiten zonder beperkingen: niemand heeft daar invloed op, het is mijn passie. Elk schilderij bevat een stukje van mijn ziel”. Ingo zoekt in zijn werk regelmatig naar de balans tussen abstractie en figuratie. In elk werk van hem is kleur te vinden, met name rood, de gelukskleur in Japan en China. “Rood is een heftige kleur; vrolijk maar ook uitdagend, soms zelfs agressief. Het is een uitdaging om deze kleur goed in mijn werk te verwerken”. Momenteel verzamelt Ingo postzakken uit de hele wereld, welke ongewassen en in originele staat worden  opgespannen en geïmpregneerd, waarna ze met olieverf worden beschilderd. Het levert bijzondere doeken op in een kleurrijke aansprekende stijl.

Corina Laura RominuCorina Laura Rominu (Alexandria, Roemenië, 1968)
Laura heeft haar opleiding als kunstenaar genoten op de Kunstacademie in Boekarest. Ze voltooide de opleiding schilderen met succes en deed een vervolgopleiding om zich te bekwamen in het schilderen van fresco's en Byzantijnse iconen. Later gaf Laura hierin vele workshops in Maastricht en omgeving. Bovendien exposeerde ze zeer regelmatig haar werken in diverse galeries. Laura bezit ook de vaardigheid om heel realistische doeken te creëren en ze is momenteel bezig met het opzetten van een cursus “realistisch portret schilderen in olieverf”. Een aantal jaren geleden is ze overgestapt op een vrijere manier van werken en maakt doeken die een sterk expressionistische uitstraling hebben. Sinds kort  schildert Laura ook abstract expressionistische doeken. Op een zeer krachtige wijze vertaalt ze haar ideeën en inspiraties naar vorm en kleur, waarbij het paletmes naast de grote kwast een geliefde hulpmiddel is. Haar nieuwste werken worden nu geëxposeerd in het Twentse Wierden.

 


Leo BroosLeo Broos (Den Haag, 1942)
In 1976 heeft Leo een cursus pottenbakken gevolgd bij een Creatief Centrum in Almelo. Daarna heeft hij bij vele keramisten lessen gevolgd. Draailessen bij Joop Crompvoets, Don Davis en Victor Greeneway. En verder heeft hij glazuurtechnieken bij Irene Andrea en polijst- en primitieve stooktechnieken bij Etienne de Wulff geleerd. Leo werkt sindsdien met behulp van verschillende manieren op de pottenbakkersschijf. Zijn keramische werkstukken stralen rust uit door hun eenvoudige vorm en ze boeien een ieder door de vereniging van strakke en grillige decoratie. Dat bereikt hij d.m.v. polijst-technieken en het stoken van de klei in de zaagsel-oven. De terra sigillata techniek zorgt voor die speciale glans op de huid, welke Leo zo bijzonder vindt. Hij zoekt naar tijdloze vormen, die dienen als drager van een d.m.v. rook gevormde decoratie. Leo probeert altijd zo basaal mogelijk te werken, waarbij hij soms wat kleurstof gebruikt, maar geen glazuur.


 


                           
Laura Rominu                 Ingo Leth

                   
Leo Broos                           Ton de Vreede


beelden
o.a. Marja van Elsberg, Andrijana Martinovic, Piet van Middelaar

 

sculpturen/assemblages
o.a. Hanneke Bloemen, Cobi Leentjes, Anne Wine, Anna Müller, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann, Peter Leeuwen, Ingrid Beemsterboer