31 maart t/m 7 mei 2016 / vernissage 2 april 14.00 uur


 


Eric SchutteEric Schutte (Ommen, 1969)
Eric Schutte voltooide zijn opleiding tot Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. In zijn schilderijen en beelden onderzoekt Eric de wereld om hem heen. In zijn beeldende werk zijn twee richtingen zichtbaar, enerzijds het “klassieke” schilderen en aan de andere kant het meer “conceptuele “ ruimtelijke werk. De werken van Eric bezitten altijd een rationele basis maar tegelijkertijd een sterk emotionele ondertoon. Thema’s voor de schilderijen en beelden ontstaan vaak vanuit een onderzoek naar een gegeven als stofuitdrukking, ruimte, kleur, vorm enz. De verschijningsvormen in de wereld om ons heen zijn volgens Eric uniek en eenmalig . Deze visie is leidend voor zijn figuratieve manier van werken. Eric’s werk ontstaat vanuit het streven naar een “moment van zijn”; een beleven van tijd en ruimte zonder subjectiviteit. Deze ambitie laat werken ontstaan die bijzonder, intrigerend en tevens onthutsend alledaags blijken te zijn.

Tamme de BoerTamme de Boer (Surhuisterveen, 1974)
Tamme is opgegroeid in Friesland. Rond 1992 verhuisde hij naar Zwolle, om daar de Grafische Opleiding aan het CIBAP te volgen. Tamme’s hart lag echter bij het tekenen, schilderen en experimenteren en hij besloot zijn droom op eigen kracht waar te maken. Na  jaren zelfstudie en hard werken, heeft hij een eigen stijl en handschrift ontwikkelt, hij schildert naar eigen zeggen een “georganiseerde wanorde”. Tamme was in 2007 exposant voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst in Den Haag, waar zijn tentoongestelde doek werd aangekocht voor de Koninklijke privé-collectie. Zijn intuïtieve werk kenmerkt zich door een sfeer van snelheid, dreiging of industriële desolaatheid. Vooral de nachtelijk beelden inspireren hem. Tammes werk bezit een complexe gelaagdheid met sprekende kleurcombinaties, welke allerlei tegengestelde emoties kunnen oproepen. Dynamische kleurrijke doeken, maar toch heel aangenaam om naar te kijken!

 


Frank BoogaardFrank Boogaard (Rotterdam, 1953)
Frank groeide op in Rotterdam, maar woont en werkt al jaren in Veenendaal. Al in zijn schooltijd is  hij gestimuleerd in kunstzinnige vakken en met name in het beeldhouwen. Uiteindelijk begon Frank met het vormgeven van houten sculpturen, welke een symbolisatie werden van zijn innerlijke emotionele wereld. Als gevolg van een fysieke beperking is hij overgestapt op het modelleren van bronzen beelden in was. De sculptuur is gehouwen of in was opgezet naar aanleiding van een emotioneel moment  welke hij in die vorm heeft vastgelegd. Ook vogels, vliegvormen, vliegpatronen en vrijheid van bewegingen vormen voor Frank een belangrijke inspiratiebron. Het afwerken, het patineren en het zuren en zouten van de bronzen beelden geven hem vele kleurvariaties en een extra dimensie om aan zijn brons plastieken toe te voegen. Frank ervaart de vrijheid die het gebruik van was hem geeft om veel uitbundiger te kunnen vormen in brons.


 


                           
Tamme de Boer               Gerrit van Lieshout

                   
Frank Boogaard              Eric Schutte


beelden
o.a. Lia Pechler, Elly van Gent, Ed van Haren

 

sculpturen/assemblages
o.a. Anne Wine, Anna Müller, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann