23 juni t/m 31 juli 2016 / vernissage 25 juni 14.00 uur


 


Yvonne PrinsenTussen groene landerijen en brede sloten staat het atelier van kunstschilder Peter B. van Houten. Net even buiten het Friese plaatsje Foudgum heeft hij in 2010 samen met zakelijk leider Dinie Goedhart De Foudgumse School gevestigd. Deels uit verontwaardiging en deels een droom; eigenlijk als een reactie op het klimaat van de gevestigde kunstacademies. Zo ontstond in Foudgum de kleinste en noordelijkste academie voor de nieuwe schilderkunst.

Sjoerd JousmaDe Foudgumse School biedt een vooropleiding, een driejarige basisopleiding, gevolgd door een tweejarige masteropleiding voor vakstudenten beeldende kunst. De studenten krijgen les van Peter B. van Houten en andere gerenommeerde beeldend kunstenaars. Ook volgen ze gastcolleges kunstfilosofie, materialenkennis, model- en stilleven tekenen en schilderen in alle technieken en presentatie naar de buitenwereld. Deze expositie geeft een overzicht van het werk van studenten en docenten aan De Foudgumse School.
Yteke van de WalVele Friese kunstenaars hebben al bij ons in Wierden geëxposeerd. Wij zijn zeer verheugd dat nu meerdere talentvolle en aanstormende Friese kunstschilders in galerie Tolg’Art hun prachtige figuratieve schilderijen laten zien aan het publiek. Als galeriehouders zijn we steeds op zoek naar goed werk van de betere kunstenaars. De Foudgumse School zorgt er opnieuw voor dat dit deel van onze missie is geslaagd!
Melda Wibawa


                           
Jan Ketelaar                   Ben Rikken

                   
Peter B. van Houten     Melda Wibawa


beelden
o.a. Lia Pechler, Elly van Gent, Ed van Haren, Frank Boogaard, Jan Ketelaar

 

sculpturen/assemblages
o.a. Anna Müller, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann