1 september t/m 8 oktober 2016 / vernissage 3 september 14.00 uur


 


Laura RominuCorina Laura Rominu (Alexandria, Roemenie, 1968)
Laura heeft haar opleiding als kunstenaar genoten aan de Kunstacademie in Boekarest. Ze voltooide de opleiding schilderen met succes en deed een vervolgopleiding schilderen van fresco's en Byzantijnse iconen. Later gaf Laura hierin vele workshops in Maastricht en omgeving. Bovendien exposeerde ze zeer regelmatig haar werken in diverse galeries. Laura bezit ook de vaardigheid om heel realistische doeken te creëren en ze is in Wierden al jaren bezig met het geven van een succesvolle cursus “realistisch portret schilderen in olieverf”. Een aantal jaren geleden is ze overgestapt op een vrijere manier van werken en maakt doeken die een sterk expressionistische uitstraling hebben. Sinds kort schildert Laura ook abstracte kleurrijke landschappen. Op een zeer krachtige wijze vertaalt ze haar ideeën en inspiraties naar vorm en kleur, waarbij het paletmes naast de grote kwast een geliefd hulpmiddel is. Haar nieuwste werken worden nu geëxposeerd in het Twentse Wierden.

Margreet BoonstraMargreet Boonstra (Drachten, 1967)
Margreet volgde haar opleiding aan de Academie Minerva in Groningen en behoort tot de groep van de Noordelijke realisten. Zij is een kunstenaar die opvalt door haar spontane schilderwerk met een duidelijk eigen, herkenbaar handschrift en compositie. De kracht van het moment is het thema waarmee Margreet de traditionele schilderkunst benadert. Met haar persoonlijke toets en subtiel kleurgebruik treedt ze onderwerpen als landschap, stilleven en portret tegemoet. Nat in nat schildert ze haar voorstellingen op locatie, zonder voorschetsen of onderschildering meteen in olieverf om zo de sfeer van het ogenblik te behouden en door te dringen in het te schilderen onderwerp. Zij is een echte ”en plein air” schilder. Met haar kleurvolle schilderijen probeert Margreet de intensiteit en de sfeer van het moment te vangen. In haar schilderijen spelen licht, dreigende lucht, natuur en landschap en spiegelend water een grote rol. Margreet werkt figuratief, realistisch.

 


Joop SipmaJoop Sipma (Dokkum, 1948)
Als autodidact ontwikkelde Joop zich tot een beeldhouwer die vrouwfiguren maakt van hard natuursteen. Opgegroeid op een woonboot, is op zijn achtste verhuisd naar Drachten, waar hij nog altijd woont. Joop heeft opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektronica gevolgd, maar is op latere leeftijd in de kunstwereld terecht gekomen, waarbij hij zijn technische vaardigheden kon combineren met zijn liefde voor de esthetiek van het vrouwelijk lichaam. Hij werkt in een atelier, welke hij huurt van Potzenmakerij Ketelaar in Drachten. Joop werkt met diverse steensoorten, maar vooral met marmer, kalksteen en hardsteen. Van deze stenen maakt hij geheel handmatig, zonder machines, torso’s, benen en complete figuren. Joop’s gedrevenheid en passie geven aan zijn beelden een geheel eigen stijl en uitstraling. In zijn werkproces transformeert hij het ogenschijnlijke harde, ongenaakbare natuursteen naar de zachte, vrouwelijke vormen in al haar diversiteit. 


                           
Margreet Boonstra        Joop Sipma

                   
Laura Rominu                Anna Müller


beelden
o.a. Lia Pechler, Elly van Gent, Ed van Haren

 

sculpturen/assemblages
o.a. Anna Müller, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann