18 februari t/m 28 maart 2016 / vernissage 20 februari 14.00 uur


 


Sari PiekSari Piek (Giethoorn, 1957)
Sari is geboren en getogen in Giethoorn en studeerde in Groningen aan de ABK Minerva. Zij schildert mensen, meestal gezichten. Kleur en monumentaliteit spelen hierbij een belangrijke rol. De nadruk ligt bij Sari op het schilderen, het uitbalanceren van een compositie. Verfbehandeling, compositie, penseelvoering, lichtval en kleurgebruik bepalen de uitstraling, intensiteit en zeggingskracht van haar koppen. Het gaat Sari niet om de verbondenheid met specifieke personen, maar om universele koppen die tijdloze emoties uitdrukken. In deze koppen zoekt zij schilderkunstige uitdagingen en oplossingen. Sari blaast de koppen op tot buitengewone formaten om een beleving tot stand te brengen. De koppen zijn door hun afmetingen onontkoombaar en ze confronteren ons met een andere werkelijkheid: een picturale realiteit die ons laat zien dat elk schilderij genoeg heeft aan zichzelf (citaten uit recensie Wim van de Beek).

Claudia van de LeurClaudia van de Leur (Scheemda, 1976)
Claudia is opgegroeid in Oost-Groningen, maar woont al jaren in Zwolle. Zij heeft illustratie gestudeerd aan de ABK Minerva in Groningen. Na jaren als grafisch vormgever op architectenbureaus gewerkt te hebben, werkt ze nu als zelfstandig kunstenaar Cleur. Claudia’s inspiratie komt voornamelijk uit de natuur, in haar werk zijn volop landschappen en vogels te vinden. Het Overijssels landschap, het gebied rond de IJssel , maar ook de Groningse vergezichten vormen voor haar een inspiratiebron. Naar buiten, banjerend met schetsblok en potlood of fotocamera is voor Claudia de ultieme ontspanning. Zij is inmiddels lid van de kunstenaars vereniging “het Palet” in Zwolle. Na een intensieve zomercursus Grafiek in 2013 aan de Klassieke Academie in Groningen,  wist Claudia het zeker; hier wil ik verder mee! Als uitgangspunt voor haar grafiek, met name houtsnedes en etsen, gebruikt zij vaak eigen foto's. Een boeiend en verrassend proces.

 


Hanneke van BloemenHanneke Bloemen (Rijssen, 1979)
Hanneke is geboren in Rijssen. In 2005 is zij afgestudeerd aan de kunstacademie Artez Kampen/Zwolle in de richting autonoom beeldhouwen en werkt sindsdien vanuit haar atelier in Zwolle. Hannekes werk is niet in 1 hokje te plaatsen. Ze maakt bv. kleine kasten, met vakjes en laatjes die net groot genoeg zijn om kleine dierbare herinneringen in te bewaren, maar ook een collectie houten ringen, compleet met doosjes. Daarnaast laat Hanneke met haar autonome werk een wereld zien zoals zij hem graag ziet, met vreemde beesten, gebouwen en luchtschepen. Zij is een reiziger in haar eigen wereld. “Met gebruikte, gevonden of gemaakte voorwerpen maak ik werken die in mijn belevingswereld passen. Het zijn vaak herkenbare objecten en vormen, waaraan ik dan net een eigen twist geef”. Met hout, ijzer, cement, karton en rommeltjes die Hanneke overal vandaan haalt, ontstaan bijzondere en boeiende objecten die de kijker verrassen en mee nemen op reis.


 


                           
Claudia van de Leur     Johan de Vries

                   
Sari Piek                           Hanneke Bloemen


beelden
o.a. Lia Pechler, Elly van Gent, Ed van Haren

 

sculpturen/assemblages
o.a. Marinel Vieleers, Anne Wine, Anna Müller, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann