30 maart t/m 6 mei 2017 / vernissage 1 april 14.00 uur


 


Ronald SoelimanRonald Soeliman (District Suriname, Suriname, 1965)
Ronald is opgegroeid in Suriname en heeft Javaanse ouders. In 1975 verhuisde hij naar Nederland, waar hij studeerde aan de kunstacademies in Kampen en Groningen. Tijdens zijn studie aan de Minerva won hij een studiebeurs voor de academie in Jakarta. Hij is in 1994 afgestudeerd aan Minerva en hij woont en werkt in Zuidlaarderveen. Vanuit zijn woonplaats trekt Ronald het Drentse landschap in, waar hij “en plein air” zijn pasteuze landschappen schildert met een royale toets en heerlijk licht. Naast de Drentse heide, zandverstuivingen en akkers heeft hij een grote voorliefde voor duinen en  zee. Ronald is echter ook altijd dieren, model en stillevens blijven schilderen. Het gaat hem om het treffen van de sfeer van het moment, de verf wordt met kleurrijke streken aangebracht, de sporen van het paletmes zijn nog duidelijk zichtbaar. Het licht voert de boventoon en het landschap is de drager van dat licht. Trefwoorden: sfeer, essentie, emotie, kleur en licht!

René JansenRené Jansen (Groningen, 1956)
René is opgegroeid in Groningen, maar hij woont en werkt alweer lange tijd in Kiel-Windeweer. Hij heeft aan de Academie Minerva een gedegen opleiding ontvangen en is van alle markten thuis. Toch mag je René echt wel een stilleven schilder noemen. De liefde voor het stilleven bepaalt al jaren zijn doen en laten als schilder, hoewel hij ook veelvuldig  portretten, naakten en landschappen schildert. De nadruk ligt bij René op het schilderen, het uitbalanceren van een compositie. Verfbehandeling, compositie, penseelvoering, lichtval en kleurgebruik bepalen de uitstraling, intensiteit en zeggingskracht van zijn impressionistische werken. René Jansen gaat creatief op de loop met het licht en met de kleuren om een eigen compositie te scheppen waarin hij een universele schoonheid oproept. Hij hoopt dat het schilderplezier en zijn liefde voor het onderwerp van zijn kleurrijke werk afstraalt. Want zonder dat heeft het voor René eigenlijk geen betekenis.

 


Trijnie MohlmannTrijnie Mohlmann (Groningen, 1954)
Trijnie is professioneel beeldend kunstenaar en is in 1992 afgestudeerd aan de AKI in Enschede, waar ze de richtingen schilderen, tekenen en grafiek heeft gevolgd. Ze woont in het noorden van Nederland. In 1999 ontdekte zij het glas en sindsdien maakt ze naast haar schilderijen ook gegoten glasobjecten. Trijnie raakte gefascineerd door de eigenzinnige en niet altijd ongevaarlijke eigenschappen van het hete glas. De fysieke inspanning in de extreme hitte, het ambachtelijke, het niet altijd volledig te sturen proces boeit haar intens. Trijnies hartstocht voor glas is er altijd al wel geweest, maar de mogelijkheid om dit beeldend gestalte te geven vond zij ooit in een glasatelier in Amsterdam. Haar unieke en kleurrijke massieve glasbeelden worden gegoten door middel van de zgn. heetglas Sandcasting techniek. Al haar glasbeelden zijn unica’s. Ze omvatten insluitingen van koper, zink of messing. En altijd is er de structuur en de kleur van de huid van het glas. 


                           
Trijnie Mohlmann        René Jansen

                   
Ronald Soeliman            Ton de Vreede


beelden
o.a. Joop Sipma, Elly van Gent, Evert van Fucht

 

sculpturen/assemblages
o.a. Anna Müller, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann