16 februari t/m 26 maart 2017 / vernissage 18 februari 14.00 uur


 


Melda WibawaMelda Wibawa (Jakarta, 1970)
Melda is geboren en opgegroeid in Jakarta en woont sinds 2000 in Leeuwarden. Als kind tekende zij vaak en heeft daarom voor een architectuur opleiding gekozen. Echter Melda kwam in de webdesignwereld terecht en het tekenen verdween naar de achtergrond. Maar tekenen en schilderen bleef haar grote passie. Melda heeft vanaf 2010 meerdere cursussen gevolgd bij  de bekende Friese schilders Tjeerd Landman, Peter B. van Houten en Margreet Boonstra. Het was haar 1e kennismaking met olieverf als medium en zij was direct verliefd op de kracht van olieverf. In 2014 startte Melda met een kunstopleiding aan academie De Foudgumse School. Zij tekent en schildert graag “en plein air” op locatie, want op deze manier krijgt zij  beter contact met het te schilderen onderwerp en moet zij spontaan, direct en accuraat werken om een tafereel vast te leggen. Stadsgezichten zijn Melda’s favoriete onderwerp, maar andere onderwerpen gaat zij zeker ook niet uit de weg.

Yvonne PrinsenYvonne Prinsen (Leeuwarden 1972)
Opgegroeid in Leeuwarden koos Yvonne na haar studietijd voor het ondernemerschap en ze is lange tijd als detaillist werkzaam geweest. Daarnaast heeft zij altijd getekend en geschilderd. Het kon dan ook niet anders, Yvonne volgt later alsnog een opleiding om zich te verdiepen in de schilderkunst. In 2016 is zij afgestudeerd aan De Foudgumse School, academie voor de nieuwe schilderkunst. Op dit moment ontwikkelt Yvonne haar eigen beeldtaal, waarbij licht, sfeer en betrokkenheid belangrijke kernwoorden zijn. Zij werkt figuratief en het liefst met olieverf, hoewel zij ook uitstapjes maakt naar pastel en aquarel. Huiselijke taferelen, vakantietripjes, ontmoetingen, het zijn zomaar momenten van gebeurtenissen uit haar omgeving die vaak het uitgangspunt vormen voor haar  schilderijen. De waarde en schoonheid van deze alledaags momenten gaan vaak op aan allerlei beslommeringen, maar kunnen zo dankzij het schilderij blijven bestaan.

 


Evert van FuchtEvert van Fucht (Beverwijk, 1939)
Evert is beeldhouwer in brons en heeft zich vanaf 1975 als autodidact ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. Hij woont en werkt in Noordoost Nederland en maakt zowel vrij werk als beelden in opdracht. Wat Evert in wezen boeit is de schepping in al zijn facetten. Zijn ideeën ontstaan uit de verwondering, die hij ervaart uit natuur, tuin en woonomgeving. Evert laat met brons natuurlijke vormen ontstaan, welke echter geen kopieën van de werkelijkheid zijn. In deze ontstane vormen wil hij niet alleen de groeikracht van de natuur, maar tevens de schoonheid van het verval tot uitdrukking brengen. Everts beelden ontstaan en groeien door het stollen, buigen, smeden en lassen van het ruwe brons. Daarna brengt hij de beelden door patineren op kleur en laat door slijpen en polijsten zijn bijzondere contrasten ontstaan. Met deze geheel eigen werkwijze ontstaan bijzondere en boeiende objecten die de kijker verrassen en mee nemen op reis.


 


                           
Els van der Glas             Melda Wibawa

                   
Evert van Fucht            Yvonne Prinsen


beelden
o.a. Joop Sipma, Elly van Gent, Els van der Glas

 

sculpturen/assemblages
o.a. Anna Müller, Hanne Bloemen, Ton de Vreede

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann