15 februari t/m 25 maart 2018  /  vernissage 17 februari 14.00 uur


 


Ronald de JongRonald de Jong (Dordrecht, 1970)

Ronald heeft de opleiding ruimtelijke vormgeving aan de kunstacademie Minerva te Groningen gevolgd en is in 1994 afgestudeerd. Bijna vier jaar geleden kreeg hij echter een herseninfarct. Door een rechtzijdige verlamming en afasie in combinatie met apraxie kon Ronald zijn werk als beeldend kunstenaar en decorbouwer niet meer voortzetten. Hij heeft om zich te uiten nog maar enkele woorden tot zijn directe beschikking. Bij Atelier Marline Fritzius in Amsterdam heeft Ronald toch weer de moed gevonden om te gaan tekenen.  Hij was rechtshandig en moest met links leren tekenen. En Ronald maakt nu  illustratieve, minimalistische lijntekeningen waar prachtige verhalen uit te halen zijn.  Ook is er in samenwerking met zijn docent Mickey Philips nieuw werk ontstaan. Mickey heeft een aantal lijntekeningen bewerkt tot kleurvolle zeefdrukken. Galerie Tolg’Art exposeert nu Ronald’s lijntekeningen naast Mickey’s zeefdrukken.

Claudia van de LeurClaudia van de Leur (Scheemda, 1976)

Claudia is opgegroeid in Oost-Groningen, maar woont al jaren in Zwolle. Zij heeft illustratie gestudeerd aan de ABK Minerva in Groningen. Na jaren als grafisch vormgever gewerkt te hebben, werkt ze nu als zelfstandig kunstenaar Cleur. Claudia's inspiratie komt voornamelijk uit de natuur, in haar werk zijn volop landschappen en vogels te vinden. Naar buiten, banjeren, met schetsblok en potlood of fotocamera is voor haar de ultieme ontspanning én inspiratie. Al wandelend langs het Zwarte Water en de IJssel bij Zwolle of de Waddenzee kan zij verdwijnen in het landschap en gefascineerd kijken naar details van de natuur. De dingen die Claudia onderweg inspireren of verwonderen probeert zij te vangen in een beeld, om iets van deze verwondering te bewaren en te delen met anderen. De onderweg verzamelde beelden, snelle schetsen en foto’s verwerkt zij vervolgens in haar atelier tot verstilde en gedetailleerde potloodtekeningen en houtsneden.

 


Mickey PhilipsMickey Philips (Haarlem, 1986)

Mickey studeerde in 2012 af aan de kunstacademie in Utrecht. Haar afstudeer richting was grafisch ontwerp, maar ze studeerde af met keramisch werk. Zie de website “mickeyphilips.nl” voor een overzicht van haar werk als designer, keramist en graficus.  Wanneer Mickey helemaal ontspannen aan het werk is, vergeet zij alles om zich heen. En dat is iets wat zij ook graag wil meegeven bij haar docentschap in het Atelier Marline Fritzius. Mensen: doe het voor je zelf, het kost tijd om er achter te komen wat fijn werken is en wat je graag zou willen doen en leren! In het schildersatelier van de Stichting Marline Fritzius  in Amsterdam komen mensen met afasie bij elkaar om te schilderen of te boetseren. Voor iedereen die dat wil is er begeleiding van ervaren kunstenaars. Er werken maximaal zes mensen tegelijkertijd in het atelier. Ook wanneer men nog nooit heeft getekend en geschilderd of als men met links moet leren werken, een ieder is van harte welkom.

 


                           
Claudia van de Leur        Ed van Haren

                   
Ronald de Jong                  Ton de Vreede


beelden
o.a. Joop Sipma, Elly van Gent, Frank Boogaart, Ed van Haren

 

sculpturen/assemblages
o.a. AMA, Hanne Bloemen, Ton de Vreede, Marinel Vieleers

 

keramiek
o.a. Elt de Boer, Jan Kamphuis, Gerrit van Lieshout

 

glaskunst
o.a. Johan de Vries, Trijnie Mohlmann