Galeriehouders Jannie en Johannes Dollen organiseren het hele jaar door wisselende tentoonstellingen en adviseren bij collectiebeheer en opdrachtbemiddeling. Naast deze exposities ontplooit galerie Tolg’Art nog meerdere aktiviteiten.

De galerie ligt op slechts 5 km van de stad Almelo. Samen met Kunsthal Hof 88 en de ateliers aan de Herengracht doet Tolg’Art mee aan een kunstrondje Wierden en Almelo. Op elke laatste zondag van de maand kunt u deze galeries en ateliers bezoeken van 13.00 tot 17.00 uur.

Verder heeft de galerie de service om aangekochte werken met een aankoopprijs boven de €2.000 gratis thuis te bezorgen, indien u woonachtig bent in Nederland.

De galerie is gevestigd in het centrum van het gezellige dorp Wierden. Dit betekent dat u na afloop van een bezoek aan Tolg’Art “om de hoek” bourgondisch kunt genieten van gezellige restaurants en terrassen.

Overige service welke wij u bieden:
Uitgave kunstboeken
Kunstwaardebon
Opdrachtbemiddeling
Kunst voor bedrijven
Onderstaand vindt u een overzicht van de kunstboeken welke galerie Tolg’Art in eigen beheer heeft uitgegeven.

- Willem Buitenweg
- Wim Bos; landschappen
- Jan Aanstoot
- Pieter Vierhout; schilderijen
- Jan van der Meulen; onafhankelijk & onbekommerd
- Michael Mansfield; smaakvol & harmonieus
- Veronica Berkvens; ik zoek het landschap, dat zich vastkleeft achter,
  de vliezen van mijn ogen
- Joke Logtenberg; warme kleuren, gestalten & abstractie
- Nita Wind; landschappen van het leven


 

Bij galerie Tolg’Art kunt u ook een kunstwaardebon kopen. Met onze kunstcadeaubon kunt u een ieder verblijden. Een medewerker, een vriend(in), een familelid, maar ook een jubilaris. Bovendien is het een mooi geschenk voor een bruidspaar. Vanaf 10 euro tot elk gewenst bedrag kunt u in onze galerie uw te schenken kunstwaardebon door ons laten invullen. En uiteraard blijft deze cadeaubon een jaar geldig, mits voorzien van een handtekening van de galeriehouder.
Een belangrijke activiteit van galerie Tolg’Art betreft de opdrachtbemiddeling. Opdracht- of in dit geval ook wel kunstbemiddeling is een ruim begrip. Kenmerk is echter dat wij als galerie een intermediaire functie vervullen tussen de opdrachtgever en de kunstenaar.

U heeft een idee en wij zetten ons in om uw wensen te realiseren. U wil een portret van uw vrouw, uw ouders, uw (klein)kinderen of misschien van u zelf. U wilt uw eigen huis of uw ouderlijke woning op doek of paneel laten vastleggen. Misschien bent u gehecht aan uw trouwe viervoeter. Het zijn allemaal wensen die door ons gerealiseerd kunnen worden.

Hiertoe hebben wij contacten met een aantal gerenommeerde en op hun gebied gespecialiseerde kunstschilders. Iedere individuele schilder wordt gekenmerkt door zijn of haar eigen weergave van het te schilderen onderwerp, stijl en techniek. Wat het laatste betreft kan gedacht worden aan olieverf, acrylverf of aquarel.

De kosten van een schilderij varieren, maar worden in onderling overleg bepaald. De kosten zijn ondermeer afhankelijk van de schilder, de techniek, het formaat, het onderwerp en uw eventuele bijzondere wensen.

Enkele andere voorbeelden voor onze opdrachtbemiddeling kunnen zijn:
- Opdracht voor het maken van een wandschildering.
- Bewegwijzeringssystemen in bijvoorbeeld kantoorgebouwen.
- Herinrichting van ondermeer trappenhuizen.
- Het laten maken van beelden of waterkunstwerken in opdracht.
- Het ontwerpen en leveren van bijzondere relatiegeschenken voor bedrijven.
Waarom zou u uw bedrijf of kantoor door Galerie Tolg’Art laten inrichten of uw bestaande inrichting door ons laten restylen:

U wenst een andere, misschien betere, maar zeker een persoonlijke uitstraling. Om met succes op de markt te opereren heeft elk bedrijf belang bij een goede, maar ook persoonlijke uitstraling. Door de eeuwen heen is er veel veranderd op het gebied van het in bezit hebben van beeldende kunst. Maar één ding is nog steeds hetzelfde, namelijk de uitstraling van prestige en status die kunst met zich meebrengt.

Het werkklimaat in uw pand is niet meer van deze tijd. Bedrijven die zich bezig houden met kunst geven blijk van moed, lef en visie op langere termijn. Men laat zien maatschappelijk betrokken te zijn, geeft blijk van goede smaak en demonstreert op gepaste wijze succes. Daarbij komt natuurlijk ook nog eens een plezieriger werkklimaat voor u en uw medewerkers.

De samenstelling van een kunstcollectie is moeilijker dan gedacht. Het samenstellen en presenteren van een collectie beeldende kunst in een kantoor-omgeving is geen eenvoudige zaak. Een goede partner om u met raad en daad bij te staan in het onderzoeken van mogelijkheden om kunstwerken in uw onderneming te integreren is daarom van groot belang.

U zoekt een meedenkende partner. Galerie Tolg’Art is zo'n partner die, na een oriënterend gesprek waarin u een beeld krijgt van onze collectie, geheel vrijblijvend een presentatieadvies zal uitbrengen. Hierin zullen uw wensen en onze inzichten zijn verweven. Kunt u zich in het presentatieadvies vinden dan wordt het werk met de nodige zorgvuldigheid bij u geplaatst of opgehangen.

Galerie Tolg’Art staat borg voor een persoonlijke benadering van zowel ondernemer als kunstenaar. Wij proberen de belangen van beide zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen en te dienen. Onze beslissingen op het gebied van kunst komen voort uit een passie voor de beeldende kunst, maar daarnaast worden de zakelijke aspecten beslist niet uit het oog verloren.

Wij wensen goede, bij u passende en ook betaalbare kunst in uw bedrijf. Wij zijn ons ten zeerste bewust dat voor u als ondernemer niet alleen de culturele en sociale waarde, maar dat ook de financiële en promotionele waarde van belang is. Wilt u op een rustige en verantwoorde wijze kunnen overwegen of kunst binnen uw bedrijf tegen een bepaalde prijs functioneel en dus wenselijk is dan geeft galerie Tolg’Art u daartoe ruimschoots de gelegenheid.